Nem találja a keresett terméket? Kérje egyedi ajánlatunkat!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/665-4360

blog

Gondoskodjunk gyermekeinkről alkalmazkodva az ő fejméreteikhez!

G.O.
2020.11.09 08:23
Gondoskodjunk gyermekeinkről alkalmazkodva az ő fejméreteikhez!

Mindannyiunk számára fontos, hogy a pandémia ideje alatt vigyázzunk magunkra, szeretteinkre és egymásra is.

Az utóbbi időben megtanultuk, hogy a maszk viselése mennyire fontos, és elkezdtünk együtt létezni ezzel a helyzettel. Nagyon sokat számít az, hogy helyesen viseljük az arcunkat borító védelmi eszközt, és gyermekeinket is megpróbáljuk hozzászoktatni a mindannyiunk számára újdonságot és kihívást jelentő állapothoz.

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) szerint 5 éven aluli gyermeknek nem kell maszkot viselni, a 6 és 11 év közöttieknek attól függően, hogy a gyermek képes-e helyesen viselni azt, illetve, hogy mekkora a fertőzésveszély a környezetében. 12 éven felülieknek ugyanúgy kellene hordaniuk a maszkot mint a felnőtteknek, kivéve, ha a gyermeknek fejlődési fogyatékossága, mentális vagy érzékszervi rendellenessége van. Ebben az esetben szerencsés elkerülni a zsúfolt helyeket. Érdemes olyan maszkot választani, melyet gyermeke szívesen visel, mert kedveli a színét vagy a mintáját. Vásárolhatunk esteleg több fajtát is, így minden nap választhatnak, melyiket szeretnék hordani. Fontos szabály, hogy az egyszer használatos maszkot viselés után dobjuk ki! Annak érdekében, hogy minél hatékonyabbak legyünk a vírus elleni védekezésben, és gyermekeink kényelmét is biztosítsuk, érdemes szem előtt tartani néhány fontos információt:

- Győződjön meg arról, hogy gyermeke maszkja megfelelő méretű, és kényelmes, ez megakadályozza azt, hogy elmozduljon rajta.

- A maszknak illeszkednie kell a gyermek orrára és szájára, és az áll alatt kell lennie, fontos, hogy megfelelően szoros legyen, de mindig ellenőrizze, hogy a kicsi könnyen tud-e lélegezni benne!

- A maszk felhelyezése előtt mossuk meg saját, és gyermekünk kezét is!

- Ideális esetben nem kell a maszkot fogdosni, igazgatni, érdemes gyermekünk kezébe adni olyat tárgyat, amely megakadályozza ebben.

- Otthon a tükör előtt gyakorolhatnak csemetéjükkel, megmutathatják neki, hogy néz ki az, amikor helyesen áll rajtuk a védőeszköz.

- Iskolás korú gyermekeknél mindenképpen beszélgessünk velük arról, hogy mielőtt hozzányúlnának a maszkhoz, mindig mossanak kezet, és semmiképpen ne cseréljék el azt társaikkal!

- Amennyiben gyermekük szemüveget visel, helyezze azt a maszkra a párásodás elkerülése érdekében!

- Tartsák külön a tiszta és az elhasznált maszkokat!

A legfontosabb, hogy Ön is viseljen maszkot, amikor arra szükség van, gyermeke pedig figyelni, és követni fogja Önt! Próbáljon meg optimistán gondolkodni, és ezt a hozzállást átadni a gyerekeknek is, fontos, hogy ebben az időszakban enyhítsük a saját félelmeinkeit is, gyermekeinkben pedig ne szorongást keltsünk, hanem próbáljunk meg kedvet csinálni a maszk viseléséhez!