Nem találja a keresett terméket? Kérje egyedi ajánlatunkat!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/665-4360

blog

Háromrétegű szájmaszk visszazárható csomagolásban a higiénikus védelemért

G.O.
2020.11.10 09:05
Háromrétegű szájmaszk visszazárható csomagolásban a higiénikus védelemért

A pandémia ideje alatt életünk részévé vált a maszkviselés. Jelen helyzetnek megfelelően, a szabályok betartása miatt, és mindannyiunk védelme érdekében be kell illesztenünk mindennapjainkba az orrunkat és szánkat teljes mértékben eltakaró védőeszközt. Az, hogy milyen típusút választunk, rajtunk múlik, érdemes több szempontot figyelembe vennünk.

Fontos, hogy az egyszer használatos maszkokat valóban kidobjuk egy használat után, tiszta kézzel nyúljunk hozzá és az arcunkhoz, és a megfelelő méretet válasszuk, amiben tudunk lélegezni is.

Összegyűjtöttünk néhány fontos alapszabályt, melyek segíthetnek a maszk kiválasztásában, és szabályos viselésében:

- Mindenképpen a többrétegű maszk viselése ajánlott.

- A maszknak el kell takarnia az orr- és szájnyílást is, csak így nyújt megfelelő védelmet.

- Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) szerint 5 éven aluli gyermeknek nem kell maszkot viselni, a 6 és 11 év közöttieknek attól függően, hogy a gyermek képes-e helyesen viselni azt, illetve, hogy mekkora a fertőzésveszély a környezetében. Válasszunk gyermekeink számára kisebb méretű maszkot a megfelelő védelem érdekében!

- 12 éven felüli személyeknek hordaniuk kell a maszkot, kivéve, ha légzési nehézségekkel küzdenek, vagy nem tudják egyedül eltávolítani azt. Ebben az esetben érdemes elkerülni a zsúfolt helyeket.

- Ne viseljen egészségügyi dolgozóknak szánt maszkot, például N95 légzőkészüléket!

- Ne viselje a maszkot a homlokán vagy a nyakán, és ne érjen hozzá koszos kézzel!

- Válasszon megfelelő méretet, rögzítse úgy, hogy használat közben lehetőleg ne kelljen hozzányúlnia!

- Levétele előtt lehetőség szerint mosson kezet, vagy használjon fertőtlenítőt!

- Dobja ki a szemétbe, vagy mossa ki magas hőfokon a használt maszkot!

 

Az eldobható arcmaszkok kiváló minőségűek, új, háromrétegű kialakítással rendelkeznek, melyek megakadályozzák a különböző szennyeződések bejutását szervezetünkbe, és lecsökkentik annak kockázatát, hogy megfertőzzünk másokat.

Ezeket az eldobható maszkokat könnyűnek, és légáteresztőnek tervezték. Viselése nem okoz kellemetlenséget vagy irritációt. A 10 darabos kiszerelés praktikus, a visszazárható csomagolás pedig higiénikus.

Fontos tudni, hogy a maszk helyes használata nem okoz semmilyen egészségkárosodást. A lényeg, hogy viselésével csökkentsük a kockázatot. A maszk használata nem véd meg teljes mértékben a vírustól, de nem mindegy, hogy adott esetben milyen koncentrációban lélegezzük be azt. Tünetmentesen is fertőzhetünk, így mindenképpen érdemes tartani a távolságot, és minél többször viselni a maszkot annak érdekében, hogy mielőbb visszatérhessünk ahhoz az élethez, melyet szeretnénk élni egészségesen, szabadon, félelemmentesen újra együtt szeretteinkkel.